Audun Hetland

- FOREDRAGSHOLDER - EVENTYRER - FORSKER Contact Me
Stacks Image 707

samarbeid i storm og stille

Foredraget av Audun Hetland var et foredrag med faglig tyngde, fremføring av ypperste klasse krydret med godt balansert humor. Audun leverte et av de klart beste foredragene jeg noensinne har hørt
Jonny Breivik adm. dir Bori BBL
De likte ikke hverandre, men ente opp med å seile sammen. I tre år seila og bodde de to unge studentene Audun Hetland og Reidar Gregersen sammen om bord på den lille 34 fots seilbåten Sumithra mens de seilet rundt Stillehavet. I løpet av seilturen gjorde Audun ferdig Bachlor graden i psykologi. Mastergraden tok han mens han seila til Antarktis og Sør Georiga og klatret en storvegg på Baffin Island i Arktisk Canada.
Han begynte med BASE hopping mens han studerte BASE hoppere på sin PhD grad. Forrige sommer seilte han rundt Svalbard. Nå bruker han mye tid på å følge skikjørere opp i de bratteste fjellene i sin siste studie.
Disse eventyrene har resultert i flere TV dokumentarer som er solgt til en rekke land. Han er en etterspurt foredragsholder og har mottatt flere priser for sine foredrag og filmer. Han har vært gjest hos Lindmo og God morgen Norge, Schrødingers katt, Prosjekt Perfekt og Normal Galskap.
I dette foredraget tar Audun utgangspunkt i tre historier når han snakker om samarbeid og motivasjon. I den første historien følger vi de unge guttene som legger ut fra Norge i en liten båt, uten plan, men fulle av pågangsmot. Innvending er båten mindre enn en vanlig hjørnesofa og de har knapt kastet fortøyningene før gnissningene stiger til overflaten. Med dette som utgangspunkt snakker Audun om samarbeid mellom likemenn. Hva var det de gjorde for å løse flokene, og hva burde de ha gjort. Audun tar oss med inn i psykologien og forklarer hvorfor de forskjellige strategiene fungerer, eller ikke fungerer.
Vi var veldig fornøyd med Audun. Foredraget var en glimrende kombinasjon av underholdning og faglig innhold. Audun er en veldig god historieforteller og brukte historiene til å formidle faglige poenger. Det var både inspirerende, underholdende og lærerikt. Mange her kaller det ”tidenes foredrag”.
Lars Christian Takla - Buisiness Planner GDF SUEZ E&P Norge AS
I den neste historien blir vi med til Antarktis og Sør-Georgia. De møtte kapteinen ombord på Vision mens de seila over nordlige Stillehavet. Denne gangen er Audun og Reidar mannskap, og når de seiler inn i første orkanen skjønner de at kapteinen ombord mangler kritisk kunnskap om is, noe han selv blankt avviser. Med dette som utgangspunkt snakker Audun om samarbeid i et hirarki hvor sjefen alltid har siste ord og utfallet kan bli sjebnesvangert. Vi blir igjen med inn i psykologien og ser hvorfor det kan bli slik. Hva som er suksesskriterier for og hva som er direkte livsfarlig. Og hvordan kommer man videre etter en alvorlig samarbeidskrise.
Stacks Image 478
Stacks Image 481
Stacks Image 484
Stacks Image 487
I den siste historien blir vi med til Baffin Island helt nord øst i Canda. De fire guttene Ole Ivar Lied, Lars Flatø Nessa, Sigurd Felde og Audun Hetland har satt ut for å finne en fjellvegg som de bare har sett på bilde. En vegg som ingen har klatret tidligere. Da de kommer frem innser de at veggen er mye brattere og vanskeligere enn de hadde trodd. Ja nesten umilig. Men inuittene som kjørte dem hit på skuter har reist og kommer ikke tilbake før om seks uker. I denne historien snakker Audun om motivasjon og problemløsning. Hvordan tar man tak i en utfordring som virker helt umulig, og hva skal til for å komme i gang og gjennomføre.
Gjennom disse historiene med bilder og filmklipp blir vi med til noen av verdens utposter. Men i dette foredraget er målet også at du skal lære noe. Vi lærer best gjennom historier og med lun humor og mye selvironi bruker Audun historiene som knagger for å illustrer viktige prinsipper innen kommunikasjon, samarbeid og motivasjon.
Dette var moro. Det var imponerende hvordan alle de små historiene passet inn i en større sammenheng og samtidig bygget opp et tydelig faglig innhold. Audun hamret hjem poenger om samarbeid og hvordan det bygger en god kultur – som en forutsetning for god motivasjon. For noen historier – og for noen bilder! Dette kommer vi til å huske lenge!
Kjetil Endresen - Senior HR rådgiver Sparebanken1 SR Bank